Izjemno: Slovenci že v 24 urah do 45.000 dolarjev

Slovenski startupovci navdušujejo. Ne le nas, temveč cel svet. Tokratno pravljico, ki ima že začetek več kot čudovit, pišejo ustvarjalci izdelka Lumu.

Lumu, ki je primeren za mobilne naprave iPhone, je inovativen dodatek za merjenje svetlobe pri fotografiranju.

Ljubljansko podjetje Lumu Labs, ki izdelek razvija, je potrebovalo 20.000 dolarjev, kar sicer še zdaleč ni majhna investicija, vendar že v prvem dnevu je postalo očitno, da je ta projekt vreden veliko več. 500 investitorjev je v projekt preko spletnega portala Kickstarter že v prvih 24 urah investiralo 45.000 dolarjev. Znesek je kmalu presegel vsoto 100.000 dolarjev, kakšna pa bo končna vsota 12. julija, ko bo iskanje investitorjev končano, pa je težko napovedati. Bi lahko podjetni Ljubljančani zbrali več kot pol milijona ameriških dolarjev?

Koliko tisočakov bo revolucionarna ideja Lumu zbrala do 12. julija?
Koliko tisočakov bo revolucionarna ideja Lumu zbrala do 12. julija?

Lumu je elektronska naprava, ki natančno izmeri svetlobo pri fotografiranju, uporabljamo pa jo skupaj z namensko aplikacijo, ki so jo razvili podjetni Slovenci. S pomočjo inovativnega izdelka lahko občutno popravimo izgled naših fotografij, zato ni čudno, da se je zanj navdušilo toliko investitorjev (sedaj že več kot 1000) s celega sveta.

Projekt je voden pod sloganom “svetlomer za 21. stoletje”, kar je nedvomno najboljši opis revolucionarne zamisli, ki bo dobila z visokim vložkom odlično odskočno desko za skok v prihodnost fotografije.


Ne spreglej tudi:


Foto: Kickstarter

Leave a Reply