Izšel že šesti ponatis Lainščkove pesniške zbirke Ne bodi kot drugi

Feri Lainšček je trenutno eden najbolj priljubljenih slovenskih pesnikov in pisateljev, zato ni nič čudnega, da je njegova pesniška zbirka Ne bodi kot drugi postala uspešnica, ki je od leta 2007, ko je izšla, dosegla že šesti ponatis.

Knjigo, ki je izšla pri Cankarjevi založbi, je Lainšček napisal pred osmimi leti, a danes je še vedno brana. Dosegla je že šesti ponatis, je pa sicer leta 2008 izšla tudi zvočnica, saj sta Lainščkove pesmi interpretirala igralca Polona Juh in Vlado Novak, za glasbo pa je poskrbel Lado Jakša. Več pesmi je bilo kasneje uglasbenih, nekaj pa prirejenih za pevske zbore.

Za vse ljubitelje Lainščkovih pesmi pa bo letos pri isti založbi izšla nova pesniška zbirka z naslovom Ko skupaj molčiva. Pesnik bo sicer v okviru praznovanj slovenskega kulturnega praznika s pesniškim performansom  Ne bodi kot drugi 5. 2. nastopil v Osrednji knjižnici v Celju, 6. 2. pa v Kulturnem domu  Franca Bernika v Domžalah. 11. 2. pa bo v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje predstavitev  njegove poezije in proze. Dogodek z naslovom  BESEDA-PLES, ki ga pripravljata Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje in glasbena šola Trbovlje, bo združil njegovo poezijo z glasbo in plesom.

Feri Lainšček NE BODI KOT DRUGILučka Bajs

Leave a Reply