J. K. Rowling bo zaslužek od svoje nove knjige darovala v dobrodelne namene

J. K. Rowling je britanska pisateljica, ki je najbolj znana kot avtorica romanov o Harryu Potterju, v zadnjem času pa se veliko črnila preliva tudi o njeni novi knjigi, to pa bo izkoristila za dobre namene.

Britanski mediji so jo namreč v začetku tega meseca razkrili kot avtorico kriminalnega romana The Cuckoo’s Calling, ki ga je napisala pod psevdonimom. Da se za imenom Robert Galbraith skriva popularna britanska pisateljica, je razkrila njena odvetniška pisarna, zaradi česar je J. K. Rowling zoper njih vložila tožbo.

Ta se je končala brez pomoči sodišča, pri odvetniški pisarni pa so se odločili povrniti sodne stroške in jih nameniti v dobrodelne namene. V dobrodelne namene pa se je avtorica odločila darovati tudi ves zaslužek, ki se bo v prihodnjih treh letih stekel na račun omenjenega romana. Denar bo šel v blagajno organizacije The Soldiers’ Charity.

J. K. Rowling je zaslovela kot pisateljica romanov o Harryu Potterju, sedaj pa bo zaslužek od nove knjige v obdobju treh let namenila vojakom.
J. K. Rowling je zaslovela kot pisateljica romanov o Harryu Potterju, sedaj pa bo zaslužek, ki bo v prihodnjih treh letih pritekel na račun nove knjige, namenila vojakom. (zimbio.com)

The Cuckoo’s Calling je klasična detektivka, ki se vrti okrog vojnega veterana, prav pisanje o tem pa je pisateljico napeljalo na to, koliko organizacija The Soldiers’ Charity naredi za nekdanje vojake in njihove družine.

Zaslužek od knjige, ki se bo stekel v dobrodelne namene, prav gotovo ne bo majhen. Od kar se je v javnosti izkazalo, kdo se skriva za identiteto Roberta Galbraitha, je prodaja knjige močno narasla. V tednu pred razkritjem je bilo prodanih le 43 trdo vezanih izvodov, v tednu po razkritju pa skoraj 18 tisoč, tako da je danes na vrhu seznama najbolje prodajanih knjig.

Leave a Reply