Jaka Hvala najdaljši v kvalifikacijah v Kuusamu

Dobra novica tokrat prihaja iz tabora slovenskih smučarskih skakalcev, kjer letos še naprej blesti mladi Jaka Hvala. V četrtkovih kvalifikacijah v finskem Kuusamu je namreč postavil celo dolžino dne.

19-letni smučarski skakalec iz Ponikve Jaka Hvala, ki je šele letos na prvi preizkušnji v poljskih Zakopanah debitiral na tekmi za svetovni pokal, kjer je na koncu zasedel 29. mesto, še naprej preseneča svetovno nordijsko javnost.

Da svojo formo stopnjuje je najprej nakazal že teden kasneje z odličnim 9. mestom v Lahtiju, nazadnje pa še v Oslu, kjer je bil osmi. Tokrat je v četrtkovih kvalifikacijah pred tekmo v Kuusamu pometel s konkurenco in s 145 metri postavil celo daljavo dneva.

Med našimi so sicer nastopili še Jurij Tepeš, ki je bil med 59 kvalifikanti osmi (131,5 metra), Robert Kranjec 18. (124,5 m) in Jernej Damjan 19. (126,0 m). Nastop na tekmi je za las ujel tudi Matjaž Pungertarz 38. mestom (119,5 metra).

Izmed najboljše deseterice svetovnega pokala, ki ima nastop na tekmi že zagotovljen, je najdlje skočil Peter Prevc, in sicer 139 metrov.

Uroš Kotnik
Foto: au.eurosport.com, uk.eurosport.yahoo.com

Leave a Reply