Jakna iz TVIDA – brezčasna klasika

Vsi poznamo klasiko vseh klasik – Chanelovo tvid jakno. Coco Chanel je dizajn predstavila svetu v 1950ih letih. In, suknjič oglate oblike je v trenutku postal utelešenje visokega sloja, bogastva in stila. Kakor bosta jeans in bela srajca vedno v modi, bo vedno modna tudi jakna iz tvida. Včasih je kos, prisoten samo v moški garderobi, je postal stalnica v kolekcijah različnih oblikovalcev in »must have« kos v ženski omari.

16_1 Jakna iz tvida

Pravilna kombinacija tvid jakne izgleda izjemno elegantno in sofisticirano. Vendar, ne pretiravajte! Najbolje boste izgledale, če poudarite svoj osebni stil prefinjeno, z enim kosom, za modernejši izgled. Spreminjajte svoj izgled z raznimi dodatki, ki so na voljo tisti trenutek in obdobje. Tvid jakno lahko nosite vse od pomladi pa do zime, saj so oblačila izredno kvalitetna in vzdržljiva. Navdušene boste tudi nad dejstvom, da je izjemo vsestranska in se jo lahko nosite na številne načine, od športnega dnevnega videza do glamuroznega, večernega, in poslovnega videza.

16_2 Jakna iz tvida

In kako kombinirati kose oblačil, da ne boste izgledale postarano?
Pri tvidu zelo hitro dosežemo starinski, postaran osebni izgled, še posebej, če želimo obleči komplet oziroma kostim iz tvida. In temu se lahko spretno izognemo. Glede na to kakšne barve je oblačilo iz tvida, se odločamo za modne dodatke. V kolikor je suknjič enobarven, skušajte monotonost razbiti z dodajanjem barve, če je barvit, pa naj bo vaša »to go« barva črna ali bela. Nikakor pa ne boste zgrešile z jeansom! Styling s kavbojkami, pa naj bo to skinny, bootcut, wideleg ali boyfriend kroj, poleg srajce ali t-shirta, bo zagotovil popoln izgled po najnovejših modnih smernicah.

16_3 Jakna iz tvidaJakna iz tvida vam se vam najbolje prilega takrat, ko vam sega do bokov (pustimo oversized in moške suknjiče malce na strani). Naj bo prave velikosti, saj bo le tako lepo poudarila postavo in predvsem pas, drage moje. Čez ramena vam mora biti rahlo oprijeta in imeti mora ramenske podložke. Kombinirajte jo s popolnim pencil krilom ali kratkimi hlačami, zgoraj pa oblecite lahkotno svileno bluzo, ki jo zataknite v krilo ali hlače. Zraven obujte nepogrešljive salonarje. Ta videz je idealen za poslovno priložnost ali prosti čas.
Raje kot z različnimi vzorci, suknjič kombinirajte z enobarvnimi detajli in teksturami, saj ima tvid že sam po sebi veliko različnih tekstur in barv. Lahko ga kombinirate tudi z drznim pasom ali nakitom. Torba svetle in drzne barve v kombinaciji z enako drzno obarvanim šalom bo vaš izgled povzdignila na povsem novo raven…

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply