Jan Oblak proglašen za najboljšega vratarja španskega prvenstva

Atletico Madrid, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni vratar, je odnesel pravzaprav vse glavne nagrade na svečani podelitvi priznanj vodstva španske Primere Division za minulo sezono (2014/2015).

Naziv najboljšega vratarja La Lige je prejel prav slovenski vratar Jan Oblak, najprestižnejšo nagrado za najboljšega igralca lige pa je domov odnesel njegov klubski kolega Antoine Griezmann. Uspeh kluba sta z dodatnima dvema priznanjema dopolnila še Diego Godin (najboljši branilec) in Diego Simeone (najboljši trener).

Slovenec Jan Oblak je bil v izboru vratarjev uvrščen na prvo mesto, pred vratarjem Reala, Kostaričanom Keylorjem Navasom in Čilencem Claudiom Bravom (lani Barcelona, letos Manchester City), s čimer je postal tudi drugi vratar v zgodovini kluba, ki mu je to uspelo.

Nagrade so kakopak šle tudi v roke igralcev Barcelone in Reala. Nagrado za mladega talenta je dobil Marco Asensio (lani Espanyol, letos Real Madrid), za najboljšega vezista Luka Modrić (Real Madrid), za najboljšega napadalca Leo Messi (Barcelona), navijači pa so izbrali tudi najboljšega nevropskega igralca v ligi za nagrado “World player”, ki jo je dobil Luis Suarez (Barcelona).

Idealna enajsterica lige:

vratar: Jan Oblak (Atletico Madrid)
branilci: Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Marcelo (Real Madrid)
zvezna vrsta: Andres Iniesta (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid)
napadalci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona)

Uroš Kotnik
Foto: rediff.com

Leave a Reply