Jana Führer in Darko Đurić najboljša v letu 2013

Na tradicionalni prireditvi Invalid športnik leta so včeraj v Ljubljani razglasili športnico in športnika leta ter žensko in moško ekipo leta. Priznanje za najboljšo športnico leta 2013 je prejela Jana Führer, naslov športnil leta je prejel Darko Đurić.

Jana Führer se je po porodniškem stažu uspešno vrnila v vlogo odlične športnike in tako dokazala, da se s pozitivno energijo in strokovnim vodstvom Gregorja Habjana lahko dokaže kot odlična tekmovalka športa za slepe in slabovidne showdowna. Jana je v letu 2013 kljub močni ženski konkurenci osvojila 2. mesto na Svetovnem prvenstvu v showdownu, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v Kamnku.

Invalid sportnik leta
Jana Führer in Darko Đurić najboljša v letu 2013

Naslov športnik leta 2013, je osvojil Darko Đurić, ki se je v zadnjih letih upravičeno uveljavil kot odličen športnik invalid, kar je dokaz tako s svojim delom kot rezultati, ki govorijo njemu v prid. Darko je v letu 2013 na Svetovnem prvenstvu v Kanadskem Montrealu osvojil kar dva naslova svetovnega prvaka, v disciplini 100 m prosto in v disciplini 50m delfin. Hkrati pa je dodal svoji beri medalj tudi drugo mesto na Svetovnem prvenstvu v disciplini 200m prosto. Za njegovimi rezultati stoji strokovno vodstvo glavnega trenerja v plavanju Bora Štrumblja in pomočnikov trenerja Jane Čander ter Mateja Globočnika.

Invalid sportnik nagrajenciNajboljša ženska ekipa leta je ekipa odbojkaric sede v postavi Saša Kotnik, Marinka Cencelj, Lena Gabršček, Regina Terbuc Roudi, Jasmina Zbil, Simona Satošek, Danica Gošnjak, Bogomira Jakin, Suzana Ocepek in Ana Justin. Priznanje za najboljšo moško ekipo pa je prejela mešana ekipa v showdownu v postavi Sanja Kos, Tanja Oranič, Peter Zidar, Simon Podobnikar in Miha Susman.
Priznanje za perspektivnega mladega športnika je prejel Marino Kegel, ob koncu kariere pa so Anita Goltnik Urnaut, Štefka Tomič in Alenka Iršič.

Na prireditvi sta športnike pozdravila predsednik Zveze za šport invalidov Paraolimpijski komite Damijan Lazar in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki je dejal: »Danes bi vam čestital za športnika leta, ne za invalida športnika leta. S svojim delom in prizadevanji ste lahko vzor vsem, ki jamrajo in tarnajo, kako nekaj ni mogoče. Iskrene čestitke za vse dosežke in medalje!«

Leave a Reply