Jeseniška dvorana Podmežakla dočakala obnovo

Iz Gorenjske, natančneje iz Jesenic, po številnih zapletih končno prihajajo dobre novice. Hokejska dvorana Podmežakla, ki bo septembra 2013 gostila tudi tekme ene izmed skupin Evropskega prvenstva v košarki, bo dobila novo podobo – streho, pročelje, garderobe in še mnogo več.

Obnovitvena dela, ki so se s prejšnjim tednom začela relativno pozno, naj bi bila končana do 30. junija 2013. Direktor projekta EuroBasket 2013 Aleš Križnar, po ogledu del sicer ni zaskrbljen in poudarja, da na marsikaterem prvenstvu določene stvari urejajo do skrajnega roka.

Podmežakla

Prenova dvorane bo skupno stala okrog 6,1 milijona evra, pri čemer svetlo plat medalje predstavlja kar 3,5 milijona evropskih sredstev. Nova podoba legendarne dvorane Podmežakla bo tako sprejela 4.500 gledalcev za hokejske in 5.500 za košarkarske tekme, ki se obetajo v letu 2013.

Celotna investicija obsega obnovo strehe, pročelja in garderob pod severno tribuno ter ureditev nekaterih VIP prostorov, v zahodnem delu dvorane pa naj bi dobili celo dvigalo. Hkratno bo obnovljena tudi električna in strojna napeljava. “Potem bo dvorana v celoti obnovljena,” zagotavlja vodja projekta Petra Dečman.

No, kot kaže je dvorana Podmežakla le prebrodila začetne zaplete in bo do septembra 2013 najprej pripravljena za sprejem košarkarskih navdušencev iz “stare celine” in drugih koncev sveta, kasneje pa bo omogočila bolj rožnate pogoje tudi za jeseniške hokejiste.

Uroš Kotnik
Foto: sportena.com, skyscrapercity.com

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Leave a Reply