Ježkova nagrada vsestranskemu Tilnu Artaču

Tilen Artač, človek več realnih in izmišljenih likov, kot ga je poimenovala strokovna komisija, je prejel nagrado Frana Miličinskega – Ježka. 

Artač, vsestranski umetnik – komik, satirik, imitator, glasbenik in igralec, se je javnosti prvič predstavil leta 2004 v okviru radijske oddaje Radio Ga-Ga, ustvarjalcu le-te, Sašu Hribarju, pa se je pridružil tudi v televizijski oddaji Hri-bar.

Tilen je upodobil številne znane Slovence, od političnih veljakov (Boruta Pahorja, Franceta Cukjatija, Dimitrija Rupla, Milana Kučana) do različnih estradnikov, novinarjev, športnikov. Nemalokateri liki so plod njegove lastne domišljije.

Ježkovega nagrajenca so izbrali Boštjan Tadel, Aleksander Bassin, Sašo Hribar, Mirjam Bevc Peressuti, Gregor Gruden, Jani Virk in Vanja Vardjan, ki so bili člani žirije.

Artač se je tako pridružil eminentni družbi prejšnjih nagrajencev, med katerimi so tudi Tone Partljič, Tone Fornezzi – Tof, Bojan Adamič, Iztok Mlakar, Mojmir Sepe, Jani Kovačič, Tomaž Pengov, Vita Mavrič, Gojmir Lešnjak in še številni drugi.

Leave a Reply