Jože Vöröš: Kljub lastni bolezni gonil za otroke

Večkratni svetovni rekorder v vožnji z monociklom je kljub hudim zdravstvenim težavam osem ur vrtel pedala za otroke z levkemijo.

Jože Vöröš v murskosoboškem fitnesu Fit&Pump med 12. in 20. uro kolesaril v dobrodelne namene, pri čemer je vsak, ki se mu je pridružil za nekaj minut, prispeval v sklad Onkološkega inštituta Ljubljana za otroke, ki trpijo za levkemijo.

Prekmurec je nadalje odločen, da v naslednjem letu uspešno izpelje akcijo 100 vzponov v 100 dneh za 100 plemenitih ciljev“Podoben dogodek bomo ponovili še enkrat na istem kraju po praznikih, le da z bogatim spremljevalnim programom, šest podobnih dogodkov bomo pripravili še drugje po Sloveniji. Takoj po praznikih bomo predstavili tudi sodelovanje z UKC Ljubljana, z oddelkom za krvne bolezni, in podrobno razložili, kam bodo šla omenjena sredstva.”

“Jojo”, kot mu pravijo prijatelji in najbližji, je sicer pred kratkim izvedel, da se mu je obnovila zahrbtna bolezen raka, a srčni 44-letnik z dobrodelnim kolesarjenjem na monociklu kljub temu ne misli odnehati. Nekoliko je prilagodil le potek akcije – sprva je namreč načrtoval 100 vzponov na Vršič, Grossglockner in druge evropske prelaze, zdaj pa želi opraviti 99 vzponov na Ljubljanski grad in preplezati na najvišji evropski vrh Mount Blanc.

"Jojo" kljub temu, da se sam bori z rakom, vselej nesebično pomaga v dobrodelne namene. (foto: slovenskenovice.si)
“Jojo” kljub temu, da se sam bori z rakom, vselej nesebično pomaga v dobrodelne namene. (foto: slovenskenovice.si)

Uroš Kotnik

One comment

  1. Prosim za pomoč! Radi bi otroku kupili ali vsajizposodili otroški monocilek, Otrok je 6 let star, zelo navdušen za kolesarjenje in podobne športe. V družini se bunijo da je monocikel “cirkuski”; nam se pa zdi da je zelo dober za otroke za treniranje koordinacije in ravnotežja. Prosimo za pomoč, za otrokovo dobro! Dajte nam nasvet! najlepša hvala!!!

Leave a Reply