Julija Kramar bo s petjem pomagala lačnim otrokom

Zmagovalka šova Slovenija ima talent, ki je Sloveniji približala čarobnost opernega petja, je prejela povabilo za sodelovanje v mednarodnem pevskem tekmovanju talentov z vsega sveta.

Na festivalu Cantaré, ki bo potekal od avgusta letos do julija naslednje leto, bo sodelovalo 29 zmagovalcev talentov z vsega sveta. Pomerili se bodo na šestih tekmovanjih, ki bodo potekala v Nemčiji, Švici, na križarki, na Jamajki, Dominikanski republiki in Španiji ter finalu, ki naj bi se odvilo kje drugje kot v ZDA.

“Povabili so me že decembra. Takrat sem bila zelo zasedena. Ponudba je bila videti zelo lepa. Sprva se mi je vse skupaj zdelo preveč lepo, da bi bilo res, a ko so me poklicali še enkrat in mi rekli, da se moram odločiti, sicer bodo morali poiskati koga drugega, sem rekla da,” je za 24ur.com povedala presrečna Julija Kramar.

S festivalom želijo pomagati lačnim otrokom, Julija pa pesem za svoj nastop še izbira – zapoje namreč lahko karkoli. Pripravili bodo aranžmaje, na voljo bomo imeli tudi 85-članski orkester, pa tudi zborček lahko dobimo, če želimo. Mislim, da bo vse skupaj kar na nivoju,” še dodaja Julija.

Prikupna svetlolaska je sicer v Italiji ravnokar zaključila z zelo zanimivim projektom, v okviru katerega je otroke od prvega do devetega razreda osnovne šole učila pozitivnega pristopa do opere.

thumb

Uroš Kotnik
Foto: mojtvportal.si

Leave a Reply