K nam prihaja betlehemska luč upanja

Slovenski skavti že triindvajsetič. zapored z Dunaja prinašajo betlehemsko luč, ki letos v slovenske domove potuje z namenom spodbujanja medsebojnega sprejemanja in zmanjševanja negativnih predsodkov in delitev.

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, sedaj pa je že razširjena po vsej Evropi. Tako je včeraj betlehemska luč v Slovenijo prišla že triindvajseto leto zapored.

(foto: livenet.ch)
Betlehemska luč upanja je akcija izvedena pod organizacijsko taktirko avstrijske televizijske hiše ORF. (foto: livenet.ch)

Nosilec akcije na naših tleh je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov – slovenska skavtska organizacija, sodelujejo pa še Zveza tabornikov Slovenije – nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Plamen vsako leto delijo vse do božiča z namenom, da bi le-ta “zagorel”  v srcih čim več slovenskih domov. Glavno poslanstvo letošnje poslanice je spodbuditi medsebojno sprejemanje in zmanjševanje negativnih predsodkov in delitev. “Vsak posameznik naj bi drugega spoštoval, ne glede na to, kako je videti, kaj misli ali v kaj veruje, saj je tako kot mi tudi on samo človek,” so zapisali organizatorji.

V Ljubljani, Vojniku in Bovcu so včeraj popoldne v ta namen pripravili poseben sprejem v cerkvah svetega Jožefa, svetega Jerneja in svetega Urha v Bovcu. Naj bo praznični december z betlehemsko lučjo še bolj upanja poln!

Uroš Kotnik

Leave a Reply