Kaj lahko takoj storite za svojo srečo – drugi korak

Napišite vsaj tri stvari, ki ste jih storili v zadnjem času, pa si želite, da jih ne bi. Morda ste sprejeli odločitev, ki jo danes obžalujete? Ste kupili kaj takega, kar se je kasneje izkazalo za slab nakup? Se bojite, da ste preveč zapravljali? Ali pretiravali pri hrani in pijači? Morda ste rekli ali storili kaj takega, zaradi česar ste se nato počutili zelo neprijetno? Se vam zdi, da ste koga prizadeli ali razočarali? Da niste izpolnili pričakovanj?

Potem si vse, kar ste zapisali, še enkrat poglejte in si ob vsaki točki zastavite zelo pomembno vprašanje. Vprašajte se, ali ste v tistem trenutku sploh lahko ravnali drugače. Mar niste mislili, rekli ali storili natanko tisto, kar ste takrat najbolje vedeli in zmogli? Seveda ste, saj bi sicer ravnali drugače, kajne?

Stopite do ogledala, poglejte si v oči in to recite tudi sami sebi. Povejte si, da ni bilo nič takega, zaradi česar bi se morali obsojati. Morda bi danes res ravnali drugače, vendar prav zaradi te izkušnje veste nekaj, česar takrat še niste vedeli. Bodite razumevajoči sami do sebe in začutili boste mir, ki bo pregnal občutek krivde. Z mirom v srcu vam ne bo težko pojasniti, zakaj ste takrat ravnali kot ste, če mislite, da bi bilo za koga to pomembno.

Mateja Kunc, www.izaq.si

Kaj lahko storite za svojo srečo – prvi korak

Drugi korak do srece

Leave a Reply