Kaj morate imeti v torbi za na plažo?

Poletje je čas dopustov in izletov na priljubljeno počitniško destinacijo – plažo. Se bojite, da bi v poletni vročini pozabili s seboj prinesti kaj pomembnega? Če boste imeli pri pakiranju odprt spodnji seznam, boste na plažo odšli popolnoma sproščeni.

Foto: www.motaen.com
Foto: www.motaen.com

Kaj torej ne sme manjkati v vaši torbi za plažo?

Začnimo z očitnim: krema za sončenje s čim višjim zaščitnim faktorjem, brisača, podloga za ležanje, sončna očala, nekaj plastenk vode (ki jo lahko ohranite hladno s tem trikom) in zdrav prigrizek.

Na plaži lahko pride do neprijetnih situacij, ob katerih se spomnimo, kaj vse bi še morali vzeti s sabo. Ena takšnih stvari je krema z aloe vero, ki pomaga omiliti opekline. Vlažilni robčki so uporabni za hitro umivanje rok, lepljivih od stopljenega sladoleda. Če vas ostro kamenje na poti v morje in iz njega vedno poreže, je čas, da investirate v obuvalo, namenjeno prav temu.

Če si želite popestriti kopanje, imejte s seboj še masko za potapljanje, žogo ali napihljivo blazino.

Ko prenehamo z vodnimi vragolijami in se zleknemo na obalo, lahko nemalokrat postane dolgčas, zato ne pozabite na kakšno dobro knjigo, predvajalnik z dobro glasbo, revijo ali družabno igro.

Če bi radi res brezskrbno uživali na plaži, pa nikar ne nosite s seboj naslednjih stvari: velikih količin gotovine (imejte je ravno toliko, da lahko skočite po prigrizek, vodo ali kakšno drugo nujno potrebno stvar), telefona, tabličnih računalnikov in drugih dragih elektronskih naprav. Razen, če veste, da bo na plaži vedno nekdo, ki bo lahko popazil na vaše stvari, je te predmete bolje pustiti v zaklenjenem avtu.

Martina Drobne

Leave a Reply