Kako do dobrih medsebojnih odnosov?

Na življenje lahko gledamo na dva načina: da je vse zgolj naključje, ali pa da naključij ni in se vse dogaja po določenih zakonitostih. Če zakonitosti so in bi jih poznali, ali bi lažje ustvarjali lepe odnose? Ali bi se z boljšim razumevanjem življenja lahko izognili razočaranjem v odnosih s partnerji, starši, otroci, prijatelji, šefi, sodelavci ? Prepričana sem da ja.

Skozi izkušnje se kmalu sami naučimo, da ne moremo spreminjati nikogar razen sebe. Manj pa se zavedamo, da za spremembo odnosa ni potrebno čakati, da se bo spremenil partner. Vsak odnos lahko izboljšamo s spremembami, ki jih naredimo pri sebi. Da bi lahko ustvarili ali izboljšali odnos, moramo najprej spremeniti pomen, ki mu ga pripisujemo. Z drugimi besedami, spremeniti moramo svoja prepričanja o njem. Prepričanja so misli, ki jih mislimo tako pogosto, da začnejo usmerjati naše naravnanosti, čustva in dejanja. Ko spremenimo stara prepričanja o svojih odnosih, se začnejo spreminjati tudi odnosi. Kako opustiti prepričanja, ki vas omejujejo in izbrati takšna, ki podpirajo vaše želje, se lahko naučite na seminarju IzaQ: S prepričanji ustvarjamo življenje.
Kako do dobrih medsebojnih odnosovVčasih je težko razumeti, zakaj bi se morali spreminjati mi, če pa je očitno, da je problem v partnerju. Vendar je nekaj nesporno: če nam v odnosih ne gre, brez spremembe ne moremo pričakovati izboljšanja. In če vemo, da drugih ne moremo spreminjati, potem nam ostane dvoje: da nemočno čakamo na spremembo partnerja, ali pa vzamemo stvari v svoje roke in naredimo, kar edino lahko, spremembo pri sebi. To je tudi vse, kar je potrebno, ker bomo odnos doživljali drugače, takoj ko ga bomo uspeli videti v drugi luči. Za dober odnos s komerkoli največ storimo, če poskrbimo, da smo najprej sami srečni in zadovoljni s tistim, kar smo, imamo in počnemo. To je najboljša popotnica, ki jo lahko prinesemo v svoje odnose z drugimi, kajti nihče, razen nas samih, nas ne more osrečiti. Če znamo videti lepoto in radost življenja, ne glede na to, ali smo sami ali v dvoje, bomo k sebi pritegnili nekoga, ki je tako kot mi zadovoljen s seboj in življenjem. Dve zadovoljni osebi vnašata v odnos sinergijo zadovoljstva. Sposobni sta obojega: sklepati zdrave kompromise brez občutka žrtve in vztrajati pri svojem s pravo mero občutka za drugega.

Če podobno razmišljate in bi radi izvedeli, kaj lahko konkretno naredite za izboljšanje svojih odnosov v različnih situacijah, ki jih življenje prinese, vas vabim na brezplačno predavanje: Kako do dobrih medsebojnih odnosov. Poleg najpomembnejših zakonitosti, ki vplivajo na naše odnose, vam bom predstavila tudi djotiš, vedo, ki nam pomaga razumeti predvidljivost življenja. S pomočjo djotiša lahko polno izkoristimo svoje potenciale in se pravočasno ognemo težavam! Toplo vabljeni, da se pridružite 11. generaciji študentov djotiša, ki bo s študijem začela letos septembra.

Brezplačno predavanje bo v četrtek, 3. septembra, ob 18. uri v Ljubljani, na Ižanski 10, v prostorih šole BIC (nasproti Botaničnega vrta). Število mest je omejeno, zato je potrebna prijava na mateja.kunc@izaq.si
ali na GSM 051/422-444.
Prisrčno vabljeni.
Mateja Kunc

Predavanje bo potekalo v organizaciji Inštituta za kvaliteto življenja IzaQ.
O predavateljici: Mateja Kunc je univerzitetna diplomirana ekonomistka, nekoč uspešna menedžerka, danes pa raziskovalka življenja, motivacijska terapevtka in predavateljica, osebna in poslovna mentorica ter učiteljica djotiša in svetovalka. Spoznala je, da življenje ni niti pravično niti krivično, pač pa nepristransko in predvidljivo, da ga ne določajo zunanje okoliščine, ampak naš odziv nanje, da sreča v življenju ni odvisna od tega, kdo smo, kaj delamo ali koliko imamo, ampak se resnični uspeh meri v številu doživetih radostnih trenutkov. Na teh spoznanjih je osnovala Inštitut IzaQ in svetovalno-terapevtsko metodo IzaQ ter ustanovila Šolo vedske astrologije Djotiš. Na svoje študente prenaša brezčasno modrost vedskega časa, ki jih kot nekakšen življenjski zemljevid zanesljivo vodi v življenju. Preberite si več o predavateljici.

Leave a Reply