Kako izbrati kremo za svoj tip kože?

Nekateri imajo suho, drugi mastno, spet tretji mešano kožo. Vsakemu tipu kože ustreza druga vlažilna krema za obraz, a pogosto ne vemo, kako jo izbrati.

Mešan tip kože

Za mešan tip kože je značilno, da je koža v predelu čela, nosu in brade bolj mastna, drugje pa normalna do suha. Za ta tip kože je primerno kremo zelo težko najti, saj ji včasih tudi kreme za mešan tip kože ne ustrezajo. Težavo lahko rešite tako, da si za tako imenovani T predel kupite kremo za mastno kožo, za ostali del pa kremo za suho ali normalno kožo.

slika
Vsakemu tipu kože ustreza drugačna vlažilna krema.

Občutljiva koža

Občutljivi koži morate privoščiti kremo, ki ima čim manj nenaravnih sestavin in dodatkov, zato pred nakupom preverite, kaj vsebuje. Dobro je, da ima krema veliko vitamina E, ki obnavlja celice kože in preprečuje njihovo poškodbo ter aloe vero, ki kožo nahrani in navlaži.

Suha koža

Suha koža potrebuje veliko vlage, zato kupite kremo z naravnimi olji, aminokislinami, ki preskrbujejo kožo z vlago in omega 6 maščobnimi kislinami.

Mastna koža

Tudi mastna koža potrebuje dovolj vlage, zato je ne smemo preveč izsušiti, ker se bo hitreje postarala in izgubila elastičnost. Ustrezajo ji kreme, ki temeljijo na vodni osnovi in ji omogočajo popolnoma naravno vlaženje. Krema lahko vsebuje tudi eterična olja in jojobino olje, ki deluje protivnetno in preprečuje nastanek nepravilnosti.

krema
Poznamo štiri tipe kože – masten, suh, mešan in občutljiv.

Lučka Bajs
Foto: modernskinhealth.com, inhabitots.com, health.howstuffworks.com

Leave a Reply