Kako izbrati pravi klobuk?

Klobuki so postali prava modna stalnica in »must have« modni dodatek, ki ga mora imeti vsaka ženska v svoji garderobni omari. Nič ni bolj čudovitega in glamuroznega od ženske s klobukom. Izgovorov ni več, saj je izbira je resnično ogromna 🙂

Za vsak stil in za vsako obliko obraza lahko najdete pravega, od možatega do ultra ženstvenega videza … vse je možno s pravim klobukom. Narejeni naj bodo iz filca (klobučevine) ali volne, le tako vam bo izjemno udobno in toplo v hladnih mesecih, ki so pred nami.

24_klobuk1

Kako izbrati pravi klobuk?
Tako kakor izgledate fantastično v oblekah, ki so primerne za vaš tip postave je pomembno, da izberete pravo obliko in stil klobuka. Ne glede na obliko obraza, naj bo okrogla, ovalna, kvadratna, srčasta ali podolgovata, za vsako se najde klobuk čudovite barve in oblike- S pravim klobukom lahko dosežete velike spremembe; vaš obraz zažari in izgleda mladostno. Prava velikost klobuka je tista, ko se klobuk lepo oprijema glave, vas ne tišči in nimate občutka, da vam bo zlezel na obraz.

24_klobuk2

Za okrogle, kvadratne in srčaste oblike obrazov je prava izbira klobuk s kratkim krajcem, kakor je fedora, Trilby iz mehke klobučevine ali klobuk v obliki narobe obrnjenega vedra. S tem boste dosegli, da bo vaš obraz izgledal daljši. Klobuk bo zmehčal močno oblikovane ličnice, čeljust in brado. Kvadratnim oblikam obraza se torej lepo podajo tudi klobuki s širokimi krajci, ki zmehčajo močno oblikovano čeljust.

Za ovalne in podolgovate obraze priporočam klobuke z okroglo oblikovanim širokim krajcem, ki bodo optično zmanjšali obliko obraza. Poveznite si ga nizko na čelo in videti boste izjemno. Največje srečnice pa so ponovno ženske z ovalnim obrazom, saj jim pristaja večina oblik klobukov z različno širokim krajcem.
24_klobuk3

Izberite najljubšo barvo, obliko in tudi pravo velikost klobuka za najbolj moden videz. Kot dodatek pa si lahko na klobuk pripnete broško ali perje, ki dodajo dramatičen učinek.
I love that hat!

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply