Kako objem deluje čudežno

V veliko ljubezenskih zvezah partnerja kmalu zanemarita prakso objemanja. Objemanje je namreč čudovit način povezovanja med osebama, saj ima pozitivne učinke na počutje in čustveno vez.

Nekateri se že po naravi radi objemajo, drugi temu ne posvečajo veliko pozornosti, vsi pa radi začutimo toplino in srečo, ki ju povzroči objem. Ta ima pozitivne učinke na povezovanje med partnerjema, saj utrjuje čustveno vez med njima. Med objemom se namreč sprošča hormon oksitocin, zaradi katerega občutimo srečo, ljubljenost in sproščenost.

Hug-me-Darling

Pogosto se zgodi, da eden izmed partnerjev (ponavadi moški) čez čas ne čuti velike želje po objemanju, zato se mora drugi partner bolj potruditi. Kako? Enostavno ga na lep način prosite, da vas večkrat objame ali pa to preprosto  in brez besed storite sami. Ko sta doma, v kinu, lokalu ali sprehodu, se nežno privijte k njemu in dodajte še kakšno toplo besedo. Tako mu boste “dvojno” ogreli srce.

Vključite objemanje v vsakdanje življenje, recimo v postelji ko se zjutraj zbudita, ko se odpravita v službe, ko prideta domov, ko gledata vajino najljubšo serijo in zopet zvečer v postelji ko gresta spat. Objeme pogrejte še s sladkimi poljubi in verjemite, učinki so neverjetni!

Barbara Oswald
Foto: ultracoolfun.blogspot.in, cupidhug.wordpress.com

 

Leave a Reply