Kako pomaranče pomagajo v boju proti aknam?

Pomaranča je sadež, ki ga imamo pozimi na pretek, zato ga lahko brez skrbi uporabimo kot sestavino za izdelavo domačih kozmetičnih preparatov, saj sok in lupina odpravljata nepravilnosti na koži ter gube.

Pomaranče blagodejno vplivajo na kožo zaradi vitaminov C in E, ki preprečujeta staranje kože in ji vračata elastičnost ter napetost. Največ hranilnih snovi imajo pomaranče v svojem soku in v lupini, ki kožo tudi razstruplja in odpravlja akne ter druge nepravilnosti.

1. Pomarančni olupek lahko v domači kozmetiki uporabite tako, da nanj kapnete nekaj pomarančnega soka in ga položite na mesto, kjer imate akne, gube ali brazgotine. Postopek ponovite večkrat, nepravilnosti pa bodo počasi izginjale.

home-made-masks-oranges-1024x681
Pomaranče vsebujejo snovi, ki kožo obnovijo in ji povrnejo lesk ter prožnost.

2. Pomarančnemu soku lahko dodate tudi nekaj zmečkanih banan in ovsene kaše, ki pomaga pri suhi, razdraženi in srbeči koži. Masko nanesite na obraz večkrat na teden, saj bo koži povrnila naraven sijaj in odpravila vidnost gub.

3.  Enako učinkovita je maska iz pomarančnega soka in žlice jogurta, ki bo odpravila manjše nepravilnosti, ki so nastale kot posledica aken. Tudi to masko nanesite na obraz večkrat. Za še večji učinek dodajte še nekaj kapljic limone, ki deluje pomlajevalno in spodbudi obnovo celic.

orange-peel-skin-care
Olupek pomaranče ima ogromno hranljivih snovi, ki vplivajo na boljši videz kože.

Lučka Bajs
Foto: lukehoney.typepad.com, homemademasks.net, rsvpmen.com

Leave a Reply