Kako popraviti napake pri kuhanju

Da, tudi v kuhinji delamo napake. Ampak z nekaterimi kuharskimi triki lahko jed popravimo tako, da se spodrsljaj pravzaprav sploh ne bo okusil. Sezite po teh nasvetih takrat, ko se vam v kuhinji zalomi.

Pa začnimo z jedmi na žlico. Če je juha ali enolončnica preslana, samo dodajte narezan surov krompir, da bo absorbiral odvečno sol. Ko je krompir skuhan, ga odstranite. V kolikor pa je juha ali enolončnica presladka, samo dodajte sol ali pa žličko jabolčnega kisa. V primeru, da tovrstni jedi dodate preveč maščobe, to lahko odstranite s tem, da dodate ledene kocke. Maščoba se bo z njimi sprijela. Ledene kocke odstranite še preden se stopijo. Rahlo prižgani jedi pa neprijeten okus nevtralizirate z nekaj mleka.

Kadar pozabite kdaj ste dali kuhati jajce in ne veste ali je še surovo ali že trdo kuhano, ga zavrtite. Če se vrti neenakomerno je surovo; če pa se hitro in enakomerno vrti okoli svoje osi, je trdo kuhano.

image
Da preverimo ali je jajce še surovo ali že kuhano, ga zavrtimo.

Da bi ovenelo solato zopet “oživeli”, dodajte limonin sok v skodelo hladne vode, v njo namočite solato in postavite v hladilnik za eno uro. Še en nasvet za zelenjavo: zeleno, peteršilj in solato hranite v papirnatih vrečkah in ne v plastiki, saj bo tako ostala dlje sveža.

Precej zoprno, ko se čez nekaj časa rjav sladkor sprime in postane trd kot kamen. Kaj storite? Samo dodajte rezino svežega kruha in dobro zaprite embalažo. V nekaj urah bo sladkor zopet sipek.

Barbara Oswald
Foto: schulbilder.org, bbcgoodfood.com

Leave a Reply