Kako se hitro in učinkovito znebiti mozolja

Vnet, rdeč mozolj lahko pokvari sicer popoln zmenek ali kakšno drugo priložnost, za katero si želimo izgledati kar najbolje. Vendar obstaja nekaj trikov, s katerimi se lahko v zelo kratkem času znebite nadležnega mozolja.

Foto: www.newhealthguide.org
Foto: www.newhealthguide.org

Privabite ga na površino. Brisačko prepojite z vročo (a ne prevročo) vodo, dobro ožemite in pritisnite na mozolj, dokler se ne ohladi. Vročina bo snovi, ki mašijo pore in povzročajo mozolj, spravila bližje površini kože, kjer ga boste lahko stisnili. A to storite le, če imate do dogodka več kot 10 ur, da vaša koža ne bo vneta in razdražena.

Pozdravite ga z aspirinom. Na dve tableti nakapajte malce vode in ju z zličko zdrobite v pasto. To nanesite na mozolj, prekrijte z obližem in pustite delovati čez noč. Aspirinovi pasti, ki bo mozolj izsušila, lahko dodate tudi malce medu, ki deluje kot antiseptik in pomirja kožo. Podobno kot aspirin deluje tudi zobna pasta.

Če se boste držali zgoraj navedenih nasvetov, bo do velikega dogodka mozolj postal manj viden, tako da ga boste lahko brez težav prekrili s pudrom ali korektorjem in uživali.

Martina Drobne

Leave a Reply