Kako z oblačili poudariti svojo postavo

Verjetno ste že neštetokrat opazili, da vas nekatera oblačila naredijo bolj privlačne kot druga. Veste zakaj? Ker smo ljudje različnih oblik in velikosti in povsem logično je, da vsem pač ne pristaja vse. Preberite nekaj uporabnih nasvetov, kako izbirati oblačila na podlagi svoje postave.

Postava v obliki jabolka

V to skupino spadajo tisti, ki imajo poudarjeno zgornjo polovico telesa. Če imate ta tip telesa, potem na sebi izpostavite dekolte in prekrasne noge. Izberite top z globokim izrezom ter krila in hlače, ki se zaprejo na strani namesto spredaj, saj manj poudarijo trebuh. Nikakor ne skrivajte svoje postave za večimi plastmi oblačili, saj boste tako le poudarili to, kar želite prikriti. Pomembno je tudi, da topov ne zatikate za hlače ali krila. Izogibajte se zelo oprijetim materialom, pulijem, velikim vzorcem in pasom.

fashion-shoes-and-clothes_8975_5

Postava v obliki peščene ure

Za ženske s postavo v obliki peščene ure je značilno, da imajo poudarjene prsi, boke in stegna ter so ozke v pasu. Vaš cilj je, da prefinjeno izpostavite svoje obline, ne da bi ob tem izpadle debele. Taki postavi pristajajo obleke, ki so ravno prav oprijete, da poudarijo krivulje telesa. Krila so lahko vzorčasta, za tope pa je priporočljivo, da so enobarvni in čim bolj preprosti (lahko na V izrez). Izogibajte se oblačilom z visokimi in nabranimi ovratniki.

Hruškasta postava

Tiste s hruškasto postavo imajo širše boke in stegna, zato je priporočljivo, da poudarite zgornjo polovico telesa. Pomembno je, da z oblačili dosežete ravnotežje med zgornjo in spodnjo polovico telesa. To lahko storite z obleko ali topom, ki ima izrazite ali kakorkoli okrašene rame. Izberite hlače z nizkim pasom in rahlo na zvonec ali ravnim krojem, nikakor pa ne popolnoma oprijete. Jakne in suknjiči naj bodo dovolj dolgi, da pokrijejo boke. Oprijeta krila, ki segajo malo nad ali pod kolena, bodo poudarila vašo postavo na ravno pravih mestih. Izogibajte se hlačam in krilom z velikimi žepi, saj ti le še bolj poudarijo boke in stegna.

Deška postava

V to kategorijo spadajo tiste s suho in atletsko postavo brez izrazitih oblin, zato jih je potrebno ustvariti z oblačili. Kombinirajte na primer, jakno s poudarjenimi ramami s harem hlačami ali krilom v obliki tulipana. Tej postavi pristajajo vsa oblačila, ki poudarjajo obline, zato se skorajda ni potrebno izogibati kateri vrsti oblačil. Obline lahko na primer odlično poudarite s pasom. Prav tako lahko brez težav nosite oblačila z raznoraznimi vzorci.

Barbara Oswald
Foto: savvysugar.com, majesticko.com

Leave a Reply