Kakšna vprašanja si postavljate? To je zelo pomembno!

Danes vam bo tema članka dala misliti, kajti sprašujem vas, kakšna vprašanja si dnevno postavljate? In zakaj je to sploh pomembno?

»You become your questions.« je pravilno izrekel Anthony Robbins, eden največjih coachev na svetu, kar v prevodu pomeni »vi postanete to, o čemer se sprašujete«. In kaj to sploh pomeni? Če se sprašujete, kakšno bo danes vreme ali kaj si misli vaša soseda o vas, potem se ne boste ravno dokopali do globljih aspektov samih sebe. Če pa se sprašujete, kaj je vaše poslanstvo, kaj je smisel življenja in kako bi lahko živeli še bolj radostno, boste to tudi dosegli. Odgovori se vam bodo razjasnili in svoja vprašanja boste zaživeli.

19 slika

In ta zadnji stavek je še kako pomemben: »svoja vprašanja boste zaživeli«. KAKŠNA vprašanja si, torej, postavljate? Paziti morate, kako jih naravnate (pozitivno ali negativno), kajti vaš um jim bo dobesedno sledil. Kaj mislite, kakšne dokaze bo iskal vaš um, če se sprašujete vprašanja, kot so:
– Kaj, če mi ne uspe?
– Kaj, če bo šlo nekaj narobe?
– Kaj, če nisem dovolj dobra za sodelovanje v tem projektu?
– Kaj, če nisem dovolj sposoben?
– Kaj, če se mi kaj zgodi na potovanju?
– Kaj, če me odpustijo iz službe?
– Kaj, če me partner zapusti?
– Kaj, če mojemu otroku spodleti?
– Itd.
Vaš um bo iskal prav dokaze v smeri, kamor ste ga VI usmerili z vprašanjem – torej v negativno smer. In veste, kaj? Našel jih bo! Brez skrbi! Zato vas bo napadlo še več dvomov, skrbi in strahov. Kaj pa, če bi svoja vprašanja tokrat oblikovali pozitivno? Na primer:
– Kaj, če mi uspe?
– Kaj, če se bo vse odlično izteklo?
– Kaj, če sem točno jaz najboljša izbira za ta projekt?
– Kaj, če sem dovolj sposoben?
– Kaj, če bo to potovanje najboljše do sedaj?
– Kaj, če obstaja zame boljša služba?
– Kaj, če me partner poroči?
– Kaj, če mojemu otroku uspe?
Ali lahko občutite razliko v svojem telesu, da se že samo s temi vprašanji počutite bolje? Hkrati pa ste si naredili OGROMNO uslugo, kajti odgovori bodo prišli primerni vprašanju – torej pozitivni.

Katero svoje vprašanje lahko že danes spremenite v pozitivno?

Tina Puncer, soulwork terapevtka
Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Leave a Reply