Kam smučati za čim manj denarja?

Mreža evropskih potrošniških centrov, kamor je vključen tudi slovenski, je ponovno pripravila pregled cen smučarskih vozovnic za skoraj štiristo smučišč iz 29 držav, vključujoč članice EU, Islandije, Švice in Norveške. Najcenejša dnevna smuka je na Krvavcu, in sicer stane 29 evrov.

Cenovne razlike koriščenja smučišč so sicer velike, a še dobro, da med njimi najdemo še nekatera, ki si jih lahko privošči večina smučarjev.

Šestdnevna vozovnica za odrasle v Ski areál Troják na Češkem, tako denimo, stane le 45 evrov, v Matterhorn ski paradisu v Švici pa, kot izdaja že samo ime smučarksega kompleksa, pregrešnih 309 evrov. Pri tem je treba poudariti, da razlika nastane predvsem v skupni dolžini prog, pri čemer je odvisna smučarjeva skromnost.

Na vprašalnik mreže evropskih potrošniških centrov so se odzvali tudi nekateri slovenski smučarski centri, in sicer Kranjska Gora, Vogel, Krvavec in Cerkno. Izmed teh je glede na dolžino prog najcenejši Krvavec, kjer je v kategoriji 26 do 50 kilometrov prog za dnevno vozivno potrebno odšteti 29 evrov. Izmed vseh sodelujočih v raziskavi je tako od Krvavca cenejše le švedsko smučišče Hemavan/Tärnaby s smuko za 27 evrov.

Še za tiste, ki se na smuko raje odpravite izven meja naše dežele: najcenejše smučanje omogoča Italija, natančneje smučišči Breuil-Cervinia Valtournenche in Comprensorio Sciistico Monterosa Ski, kjer dnevno vozovnico ob skupni dolžini 150-180 km prog dobite za 39 evrov.

Uroš Kotnik
Foto: destination360.com

Leave a Reply