Kartonastih rolic wc papirja ne mečite v koš – zelo so uporabne

Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko porabite kartonaste rolice, ki ostanejo, ko porabite wc papir.

Igrača: Z malo domišljije lahko rolice pobarvate, da postanejo živali ali liki iz vaših priljubljenih risanih filmov, lahko pa konca zalepite, rolico napolnite z rižem in že imate preprosto ropotuljico. Za igro princesk iz rolic izrežite kronice in jih pobarvajte z živimi barvami.

Foto: www.moonfrye.com
Foto: www.moonfrye.com

Stenski okras: Če rolico pobarvate, sploščite in jo narežete na centimeter debele trakove, jo lahko sestavite v rožo, ki na steni ne bo izgledala prav nič podobna rolici od wc papirja. Ustvarite pa lahko tudi kos sodobne umetnosti, in sicer tako, da na platno z rolico odtisnete kroge in jih pobarvate.

Organizacija kablov in darilnega papirja: Debelejši kabli bodo ostali zviti, če boste nanje nataknili rolico. Nanjo lahko za še večjo preglednost napišete, čemu kabel služi. Podobno lahko storite tudi z zvitim darilnim papirjem. Če je zvitek zelo debel, rolico enostavno prerežite po dolžini.

Organizacija pisalne mize: Če rolice pokonci prilepite na debelejši kos kartona, nato pa vse skupaj pobarvate z vašo najljubšo barvo, lahko nastali pripomoček uporabite za shranjevanje svinčnikov in ostalih pisarniških pripomočkov.

Ptičja krmilnica: Rolico uporabite za izdelavo preprostega ptičjega prigrizka. Rolico premažite z arašidovim maslom ali medom, nato pa jo povaljajte v semenih. Krmilnico lahko nataknete na bližnjo vejo ali pa skoznjo napeljete trak in jo obesite.

Martina Drobne 

Leave a Reply