Kavna maska za obraz in telo

Redna uporaba pilinga je zelo pomembna, še posebej za  boljšo prekrvavitev kože, ki jo še dodatno spodbuja kofein. Ob tem piling odstrani staro kožo in spodbuja obnavljanje celic. Če dvakrat tedensko, kar pod prho, masirate svoje noge, zadnjico, roke… z nežnimi krožnimi gibi z doma pripravljenim kavnim pilingom, se lahko vaša koža bistveno izboljša in celo preprečuje nastanek celulita.

Osnovo za kavni piling tvori cca. 5 jedilnih žlic mlete kave, ki jo prelijete z vrelo vodo in pustite, da se ta ohladi , nato odlijte vodo. Seveda lahko uporabite kar ustrezno količino kave, ki vam je ostala v filtru. Osnova pilinga je gotova, dodajte ji še eno žlico olivnega olja, jojobino olje ali med, ki bodo kožo prijetno navlažili.

2

Seveda lahko zgoraj navedeni piling uporabite tudi na obrazu, kjer je priporočena nekoliko nežnejša varianto kavnega pilinga z več hranljivimi snovmi. Koža bo tako bolje prekrvavljena in napeta, ob enem bo imela lep svež ten, saj boste z njo odstranili odmrle celice.

Za piling za obraz v posodici zmešajte pol espresso skodelice mlete kave s pol espresso skodelice že prevrete kave. Mešanici dodajte eno espresso skodelico polnomastnega mleka, za dodatno porcijo vlage dodajte še eno jedilno žlico medu. Mešanico nanesite na čist obraz in pustite delovati vsaj 15 minut. Sperite s toplo vodo.

Sonja Kolarič

Leave a Reply