Kdaj je skrajni čas, da se določena oblačila poslovijo iz vaše garderobe?

Nekatera oblačila si res ne zaslužijo več svojega mesta v vaši garderobi. Včasih se težko ločimo od kakšnega kosa, kljub temu moramo upoštevati nekaj najbolj pogostih razlogov, ki zahtevajo osvežitev garderobe:

• Premajhna ali prevelika oblačila
S premajhnimi oblačili si ne delate nikakršne usluge, ker zaradi tega izgledate bolj obilno, kot pa če bi imeli oblečeno pravo velikost. Premajhna oblačila niso udobna, pa še izgledate ne najbolje v njih, ko iz vseh koncev nekaj sili na plano. Stran z njimi, brez pomisleka! Podarite jih in osrečite nekoga. Ravno tako, kot premajhna oblačila, vam tudi prevelika vizualno dodajo nehvaležne kilograme, ki jih v resnici nimate. Resnično je najbolj pomembno, ko gre za oblačila, da so prave velikosti in se vam popolnoma prilegajo. Zmotno je prepričanje, da v prevelikih in ohlapnih oblačilih izgledate vitkejši.

• Luknje v oblačilih, izvlečene nitke in ponošenost
Redno pregledujte oblačila za morebitnimi luknjami na raznih mestih. Kadar je luknja na šivih in na mestih, ki se jih lahko enostavno zakrpa, potem ni problema. Če pa to ni možno, pa je oblačilo samo za odstrel ali stare krpe. Pozorni morate biti pri zelo tankih in občutljivih tkaninah, kjer je zelo nevarno, da izvlečete nitko, ki je ni mogoče popraviti. Če se to zgodi… adijo! Prav tako na pogled niso privlačna ponošena oblačila in sprane barve.

1 prispevek

• Kadar ne ustrezajo obliki vašega telesa
Vsako telo je svoje oblike in zato zahteva določen način oblačenja. Za skladen izgled moramo upoštevati proporce telesa in skladnost. Zelo pomembno je, da poznamo svojo obliko telesa, ko želimo prekriti določene pomanjkljivosti telesa in poudariti tisto, kar nam je resnično všeč. Poznavanje svoje postave in oblačil je izjemno koristno, saj vam olajša mnoge nakupe in vas prikrajša marsikateri zgrešeni nakup.

• Stari madeži na oblačilih
Imate pulover, ki vas vsakič, ko ga vidite spomni na predlansko božično večerjo?? Ni potrebno izgubljat besed, da oblačila, ki imajo madeže, ki se jih ne more odstranit, nimajo več kaj iskati v vaši garderobi, ne glede na to kako drag je bil kašmirjev pulover ali tista svilena srajca, ki jo neizmerno obožujete.

• Neprimerna barva oblačil glede na vašo barvno skupino
Vsi ljudje spadamo v določeno barvno skupino, ki nam jo določa barva kože, oči in las. Te skupine nam pokažejo, katere barve so primerne za nas, v katerih barvah izgledamo sijoče, mladostno, sveže, razigrano. Pokažejo pa nam tudi, katerih barv se je zelo dobro izogibati, ker imajo na nas ravno nasproten učinek, kot pa prave barve. Dejansko nas napačne barve naredijo bolj utrujene, blede, otopele, starejše in brez energije, zato jih v naši garderobi z lahkoto pogrešamo.

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka, www.ninavidmar.com

Leave a Reply