Kdo bo postal mladi podjetnik leta?

Deset najuspešnejših mladih podjetnikov se bo potegovalo za podjetnika leta. Komisija bo imela kar težko delo, saj imajo vsi veliko znanja, hkrati pa so zelo uspešni in inovativni.

Danes bo v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani potekal polfinalni izbor, na katerem bodo mladi podjetniki imeli javno predstavitev in tako poskušali prepričati sedemčlansko žirijo, da si zaslužijo še nastop v finalu, ki se bo odvil 17. julija.

Polfinalisti izbora so: 31-letni Aleš Borko, ki vodi podjetje ALBO LS d.o.o. Podjetje ponuja logistične storitve in omogoča varen ter hiter transport po vsem svetu. Med njimi je tudi Luka Stanovnik, vodja avdiovizualne agencije BrightVisuals, ki se ukvarja s kreiranjem vizualnih podob produktov in jih na tak način približati naročnikom.

Tudi 25-letni Luka Debevec je eden izmed finalistov. Pod imenom Kauch izdeluje oblazinjeno pohištvo, ki ga poskuša čim bolj prilagoditi stranki in personalizirati. S podjetjem WoodWay je zelo uspešno nastopila Anja Marić, ki izdeluje unikatne ekološke lesene modne dodatke in se tako vrača nazaj k naravi.

127-letni podjetnici Nastja Kramer in Andreja Stopar sta vodji spletne trgovine Malinca.si, kjer ponujata zdravo prehrano in nasvete za zdravo življenje. V finalni izbor za podjetnika leta sta se uvrstili že lansko leto. Saša in Jaka Kersnik sta lastnika kozmetičnega salona in spletne strani Med in mleko, kjer prodajata kozmetične in frizerske pripomočke. Pridno odpirata že drugo poslovalnico v Sloveniji.

Nastjo Verdnik lahko najdemo v pasji pekarni HOV-HOV, kjer pripravlja zdravo pasjo hrano, meni pa obsega več kot 60 proizvodov, ki jih je ustvarila sama. David Vuzem s podjetjem Ptica fantazije d.o.o. ponuja frizerske storitve na drugačen način, saj se stranka v njegovem salonu poleg nove pričeske lahko razveseli še sprostitve. Želi se usmeriti v zdravilstvo, kot prvi pa bo v frizerskem salonu strankam ponudil možnost uporabe dveh tematsko zasnovanih solnih sob.

Ana in Irenej Suban sta 27-letnika, ki upravljata s spletno trgovino z avtomobilskimi deli Silux.si. Prodajta več kot 65.000 artiklov in praktično vse avtomobilske dele, osvojila pa sta že tudi hrvaški in italijanski trg. Tina Šušteršič pa s svojo ekipo upravlja spletno trgovino Etuizamobi.si.

Lučka Bajs
Foto: saop.si

 

Leave a Reply