Kdo so Pastichon?

“Pastichon je zasedba štirih glasbenikov, ki ustvarjajo pod svobodnim soncem Želimeljske doline,” se na svoji spletni strani predstavlja ta mlad bend, ki je nastal že leta 2007, v sedanjo postavo pa se je formiral februarja 2011.

Njihov moto je ustvarjanje glasbe, konkretno pa so ga začeli uresničevati lani spomladi, ko so se odpravili v studio in začeli snemati svoj prvenec. Kratko in sladko, kot so ga poimenovali, je nastal v drugi polovici lanskega leta. Pastichon se sprehaja nekje med rockom in popom, oni to v šali imenujejo progresivni pop. “Glasba, ki jo izvajamo, je konglomerat naših dosedanjih izkušenj, muzikalno-harmonična intuicija preposlušane glasbe, torej nek melodični alter rock z različnimi primesmi drugih glasbenih zvrsti.” Ob tem velja dodati, da so besedila pisana v kar treh jezikih – prevladuje slovenščina, na albumu pa svoj prostor dobita tudi francoščina in angleščina.

V začetku tega meseca so pripravili tudi svoj prvi videospot, zanj so izbrali skladbo In sanjam in čutim, ob nastanku pa so zapisali, da želijo s posnetkom prikazati skupino ljudi, ki radi igrajo skupaj.

Pastichon sestavljajo: Maša Simčič (vokal), Anton Kljun (kitara), Jernej Podlogar (bas kitara), Primož Hadalin (bobni)

Leave a Reply