Kis za daljši obstoj laka za nohte

Lak za nohte je tisti, ki naše roke poživi in nohte naredi bolj privlačne. Da bo tako ostalo dlje časa, pa potrebujemo tudi dolgo obstojen lak. Ti so običajno dražji, zato lahko za daljšo obstojnost poskrbimo kar sami na hiter in preprost način.

Zelo pomembno je, da so nohti pred nanosom laka čisti in da njih ni nikakršnih ostankov vate ali umazanije. Nohte pred lakiranjem zato za nekaj sekund potopite v raztopino iz kisa in vode, nato pa jih dobro osušite in nanesite nanje svojo najljubšo barvo. To je hiter in enostaven trik, ki ga priporočajo tudi lepotni strokovnjaki. Kis namreč nohte razmasti in odpre njihovo površino, zato se lak bolje vpija in posledično na nohtu obdrži dlje časa.

Pomembno je tudi, da nohte redno negujete in poskrbite za to, da so lepo oblikovani in se ne lomijo. Redno jih zato strizite s ščipalko za nohte in bodite pozorni na to, da ohranite njihovo naravno obliko. Pilite jih le v eno smer, saj ji lahko drugače poškodujete. Kovinsko pilico zamenjajte s smirkovo, ki preprečuje poškodbe nohta, cepljenje in lomljenje. Cepljenje in lomljenje pa preprečite tudi tako, da nohte kratko pristrižete ter zaokrožite na konicah.

1Lučka Bajs
Foto: allforfashiondesign.com

Leave a Reply