Kmalu boste lahko vstopili v Chaplinov svet

Muzej, posvečen življenju in filmski karieri znamenitega Charlieja Chaplina, bo v Švici vrata obiskovalcem odprl 17. aprila, dan po igralčevem rojstnem datumu.

Če se morda sprašujete zakaj ravno v Švici oziroma natančneje, v vasici Corsier-sur-Veveyu, zato ker je tam Chaplin preživel zadnjih 25 let svojega življenja.

Chaplinov svet, kot se bo muzej uradno imenoval, bo nekdanjega slavnega filmskega komika predstavljal na več nivojih; v vsebino bodo vključeni tako njegovi začetki v Londonu kot vzpon med največje legende Hollywooda. To pa še ni vse. Ob glavni zgradbi bo namreč mogoče obiskati še dodaten objekt s vzpostavljenim hollywoodskim studiem, v katerem se bodo obiskovalci srečali z njegovo bogato filmsko zapuščino.

Priprave na odprtje težko pričakovanega muzeja so potekale kar 15 let, sedaj pa bo zbirka zapuščine del mednarodne mreže pariškega Muzeja Grévin, katere del so ob matičnem muzeju voščenih lutk v francoski prestolnici še filiale v Montrealu, Seulu in Pragi.

Chaplin je sicer v Corsier-sur-Veveyu umrl na božični dan leta 1977 v starosti 88 let. Tam skupaj s svojo ženo tudi počiva v miru.

Chaplin-ambiance-1

Uroš Kotnik
Foto: entertainmentdesigner.com

Leave a Reply