Kmalu se bomo s psi lahko “zares” pogovarjali

Inženirji podjetja NSID so razvili pasji prevajalnik “No More Woof”, ki lahko pasjo govorico pretvori v človeku razumljiv jezik.

Po klinopisu, koptovski pisavi in hieroglifih bomo kot kaže kmalu dočakali še razvozlanje pasjega jezika. Skandinavsko podjetje NSID (Nordic Society for Invention and Discovery) je namreč predstavilo posebna čelada, ki bo skrbela za prevod enostavnejših pasjih govoric, kot sta na primer “Sem lačen” in “Želim na sprehod”.

Pasji prevajalnik “No More Woof”  sicer temelji na osnovi tipal, naprednega algoritma in računalnika Raspberry Pi, pri čemer ga je za delovanje potrebno zgolj namestiti na glavo psa.

Nadvse inovativen in sila praktičen izdelek za razumevanje človekovega najboljšega prijatelja naj bi luč sveta ugledal že v bližnji prihodnosti, natančneje aprila 2014, saj je podjetje NSID potrebna zagonska sredstva že zbralo s pomočjo uporabnikov portala Indiegogo. Za osnovno različico bo  potrebno odšteti preračunanih 50 evrov, medtem ko je naprednejša enota vrednotena na preračunanih 220 evrov.

Uroš Kotnik

Leave a Reply