Ko ste neprespani, jejte beljakovine

Nočno zabavanje ali delo ter premalo spanca se odrazita tudi na našem obrazu in telesu, ki je brez energije. Pa poznate trike, s katerimi lahko lahko prekrijete tovrstne pomanjkljivosti in ste tudi nenaspani videti sijoči?

Beljakovine za zajtrk

Beljakovine so vir energije! Posezite po jajcih, jajčni omleti z zelenjavo, sirnem namazu, skuti, ki ji lahko dodate zdravo sadje in arašidovem maslu. Privoščite si tudi smoothie s sadjem in jogurtom. Čeprav nekateri verjamejo, da jim bo največ energije dala čokolada ali sladke jedi, se motijo, saj nas ta živila bogatijo z energijo le kratek čas. Beljakovine nam jo dajejo precej dlje.

Prekrijte podočnjake

Najlažje boste temne kolobarje pod očmi in zabuhlost odstranili s hladno čajno vrečko, ki jo pustite delovati pet minut. Če vam to ne pomaga dovolj, uporabite korektor. Najbolje ga je kupiti po neprespani noči, ko boste lahko kar na svojih podočnjakih preizkusili vse vrste korektorjev in se odločili za tistega, ki vam najbolj ustreza.

eyelashes
Trepalnice naj bojo čim daljše, saj lahko optično povečajo oči

Trepalnice so pomembne

Mnogi pozabljajo, da lahko majhne in ozke nenaspane oči optično povečajo z dobro zavihanimi trepalnicami. To lahko storite z uvijalcem trepalnic, s katerim jih držite 30 sekund, nato pa nanje nanesite še maskaro.

Svež zrak in sonce

Če preživimo dan po neprespani noči v zaprtih prostorih in pod umetno svetlobo, bomo zaspani še bolj. Pojdite torej na zrak in sonce, pa čeprav le za nekaj minut in pustite naravi, da vas napolni z energijo.

Lučka Bajs
Foto: andrealucich.com, drozfans.com

Leave a Reply