Kocke iz jeansa za vaše malčke

Deževni popoldnevi so popolni za ustvarjanje, zato hitro poiščite stare odslužene kavbojke, škarje, sukanec in šivanko in sešijte velike kocke, s katerimi se bo vaš otrok lahko zabaval cele dneve.

Foto in ideja. denimology.com
Foto in ideja. denimology.com

Hlače obrnite na notranjo stran. S kulijem ali kredo narišite šest enako velikih kvadratov. Te izrežite, a bodite pozorni, da s škarjami zarežete kakšen centimeter stran od narisane črte, da boste kasneje lažje šivali.

Ko ste izrezali vseh šest kvadratov, po želji nanje narišite ali prišijte željene motive – v nekaterih trgovinah z ustvarjalnim materialom lahko dobite črke in številke, izrezane iz filca, lahko pa ste ustvarjalni in na več kock s flomastrom za tekstil narišete motiv, ki ga bo nato otrok sestavljal kot sestavljanko (če porabite vse ploskve kocke, lahko ustvarite kar šest različnih sestavljank).

Po prej narisanih črtah kvadrate sešijte v kocko. Preden zaprete še zadnjo odprtino, kocko napolnite z ostanki kavbojk, da bo obdržala svojo obliko. Takšne kocke so popolnoma pralne, perete pa jih lahko z istimi nastavitvami kot kavbojke.

Izkoristite deževno obdobje in za svoje malčke izdelajte še kakšno igračo iz recikliranih materialov. Prav tako je to odličen izgovor za ogled najljubših serij, filmov in oddaj.

Martina Drobne

Leave a Reply