Komu bi namenili del sredstev, zbranih v akciji Star papir za novo upanje?

V teku je že tretja akcija zbiranja starega papirja, katere namen je opozoriti a problematiko ravnanja z odpadki in dvigniti splošno zavest ljudi o pomenu ločenega zbiranja odpadkov s poudarkom na papirju.

Mi zbiramo natecaj
Ob zbiranju papirja pa letos prvič poteka tudi javni natečaj zbiranja predlogov za dodelitev dela sredstev, ki jih bodo Ekologi brez meja zbrali s papirjem. Predloge na temo letošnje naravne nesreče, ki je februarja prizadela vso Slovenijo lahko pošlje fizična ali pravna oseba preko spletnega obrazca do 31. marca. Strokovna komisija bo v začetku aprila izbrala tri najboljše predloge, zmagovalec pa bo izbran z javnim glasovanjem. Razglasitev bo potekala na posebnem dogodku »Papirnati dan«, ki bo 12. aprila 2014 v ljubljanskem BTC City.

Ta dan bo lahko prav vsak oddal papir na poslovalnicah Dinosa ali v BTCju, kjer  bodo potekale številne aktivnosti, kreativne delavnice, s pomočjo industrijskega oblikovalca Andraža Tarmana se bo izdelovalo nekaj velikega iz papirja, prišli bodo nekateri ambasadorji, dogajanje pa bo pospestril zabaven in glasbeni program.

Leave a Reply