Koraki za korakce je opremilo še dve gibalnici

Danes so uradno predali donacijo na OŠ Draga Kobala Maribor, v soboto pa so razveselili otroke OŠ Duplek. Sredstva so zbirali na lanskemu dobrodelnemu pohodu skozi mariborski Mestni park.

Na današnji predaji so učenci prikazali kako se zabavajo z novimi pripomočki, med katerimi so terapevtska vrtavka, rečni kamni za ravnotežje, lestev za plezanje, deska na kolesih z držali, boksarska vreča, stenske igre in table ter komplet polivalentnih blazin. Andreja Kračun, predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce, je ob tej priložnosti povedala: »Nekaj najlepšega je, ko gledamo otroke, ki uživajo v igri, ki hkrati bogati njihovo življenje. Veseli smo, da smo lahko del takšnih zgodb. In ponosni, da smo del skupnosti, ki združi moči v prizadevanjih za boljše življenje otrok.« Ob tem pa so še s sredstvi, zbranimi na nedavnem koncertu skupine Fajrund, šestim učencem omogočili udeležbo v šoli v naravi.

Koraki za korakce_Mobilna gibalnica OŠ Duplek

Minulo soboto je združenje, v sklopu medgeneracijskega dogodka Šport in špas, uradno predalo donacijo tudi OŠ Duplek. Šola ima dve podružnici in vrtec, zato so si omislili kar mobilno gibalnico. V njej se skrivajo pripomočki kot so terapevtski valj, deska za ravnotežje, deska za poganjanje in seveda blazine. Dobrodelno združenje Koraki za korakce je obema šolama podarilo sredstva v višini skoraj 10.000 EUR.
V soboto, 21. maja, sledi že deveti dobrodelni pohod. Tokrat bo potekal v Kungoti. Z zbranimi sredstvi bodo opremili gibalnico v OŠ Kungota ter nakupili opremo za center Sonček v Vrtičah.

Leave a Reply