Koristna darila za otroke

Se je tudi pri vas nabralo kup igrač, s katerimi se nihče ne igra? Zanimivo, tudi če otroku celo leto ne kupite niti ene, jih je doma dovolj in še preveč. In še bolj zanimivo: z njimi se otrok sploh ne igra.

Živimo pač v potrošniški družbi, v preobilju vsega, ki ravno zato zgublja svojo vrednost. Če bi radi otrokom, nečakom, vnukom, prijateljčkom podarili darilo, ki bo tudi koristno, izberite enega izmed naslednjih priporočil:

  1. Knjiga nikoli ne bo izgubila svoje vrednosti, naj otrok še toliko časa presedi pred razno raznimi ekrani. Izbira je res velika, zato se z lahkoto za vsakega otroka najde nekaj. Mlajši bodo navdušeni nad slikanicami, malo večji imajo radi zgodbe in priročnike. Vsi se bodo veselili kuharske knjige za otroke.
  2. Pripomočki za kuhanje bodo prav prišli tako dečkom, kot deklicam. Predpasniki, posodice, modelčki, sestavine so lahko v otroški izvedbi ali pa kar klasični, za odrasle. Otroci bodo pri kuhanju ustvarjalni in veseli druženja s starši.
  3. Vstopnice za obisk predstave ali tekme je super darilo, ki bo trajalo dolgo, precej dlje, kot samo doživetje traja. Morda bo tako otrok šel prvič v opero ali gledališče, na nogometno tekmo ali v muzej.
  4. Ustvarjalna škatla bo pričarala veliko mero presenečenja in navdušenja, ko bo otrok iz nje vzel material za ustvarjanje. V trgovinah imajo tisoče različnih lesenih, stiroporastih, glinenih, tekstilnih in drugih pripomočkov, ki jim z barvami, čopiči, lepilom, škarjami, sponkami, žičkami otroci sami dajejo obliko.
  5. Igrače in rekviziti, ki vzpodbujajo telesne spretnosti: pri manjših otrocih izbirajte med pripomočki, ki pomagajo razviti koordinacijo gibov, orientacijo in fino motoriko, pri večjih pa bodo žoga, loparji, drsalke, koš, gol, zmaj in podobno pripomogli k več gibanju.
  6. Glasbeni inštrumenti bodo otroku pomagali razviti komunikacijske sposobnosti in v dom prinesle veliko zabave.
  7. Pripomočki za ročna dela: šivanje, vezenje, pletenje bo v veselje predvsem deklicam in njihovim mamicam J
  8. Doživetja otroci nikoli ne pozabijo. Mlajši otroci bodo vedno navdušeni nad kopanjem na kopališčih ali v toplicah, z obiskom živalskega vrta, večje pa boste presenetili z lebdenjem v vetrovniku, obiskom escape rooma, kjer bodo v eni uri poskusili zapustiti sobo ali izletom v neznano.
  9. Oprema za otroško sobo lepa posteljnina, blazina ali lučka bo lepo, koristno in trajno darilo. Otrokom so všeč nalepke in drugi okraski za njihove sobice, če uspete najti svetleče, bo veselje še večje.
  10. Bodite domiselni in darilo izdelajte sami 🙂

christmas-presents

Leave a Reply