Kranj skozi oči mladih

Layerjeva hiša poziva in vabi mlade k ustvarjanju zemljevida mesta Kranj, ki bo oblikovan po njihovi meri. Ta bo namenjen mladim domačim in tujim obiskovalcem, ki bodo Kranj obiskali v poletnih mesecih in ga bodo lahko spoznali skozi oči mladih domačinov ter se hitreje in lažje vključili v lokalno okolje.

Stičišče kulturnega dogajanja v Kranju Hiša Layer s tem želi spodbuditi mlade k ustvarjanju nove kranjske zgodbe.

Sodelujoči bodo po besedah organozatorjev pred pripravo zemljevida “deležni osnov urbanizma, novejše zgodovine Kranja, topografije in oblikovanja zemljevida na delavnicah z zanimivimi mentorji in sogovorci”.

kranj

 

Zbrali bodo informacije, ki se mladim zdijo pomembne, a jim na zemljevidih ponavadi prostor jemljejo nujne turistične informacije, kot so: “Kje se skejta, sleka, žura, kje se ribe peca, kje so kul scene, razgledi, grafiti, fore? Kaj bi morali slišati turisti od mladih? Kam bi povabili sovrstnike na žur? Kje so tiste res posebne točke v mestu, ki bi jih priporočili turistom? Katero lokalno zgodbo bi morali slišati turisti? Katere kranjske besede bi jih morali naučiti? Kdo so žive legende, ki jih je vedno zabavno srečati na ulici? Kam na dober prigrizek in kam po lepo drobnarijo?”

Sodelujoči bodo skupaj z organizatorji razmislili, kako bo zemljevid oblikovan in kako bodo informacije opisane.

NS
Foto: http://www.inyourpocket.com/slovenia/Slovenian-Alps/Kranj

Leave a Reply