Krka v slabem letu dni do dobrih 111 milijonov evrov dobička

Novomeška skupina Krka je dokazala, da se tudi v kriznih časih da poslovati z zmernim dobičkom, saj je v slabih devetih mesecih ustvarila zajetnih 111,5 milijona evrov.

Pri tem se je dobiček iz poslovanja sicer znižal za 15 odstotkov, a se je kar občutno, za šest odstotkov na 813,9 milijona evrov povišala prodaja izdelkov. Družba Krka je tako v devetmesečnem obdobju prodajo povečala za sedem odstotkov, kar predstavlja 752,3 milijonov evrov, dobiček družbe pa je dosegel 107,6 milijona evrov, le odstotek manj kot v enakem obdobju lani.

Največji porast prodaje je Krka zabeležila na območju Vzhodne Evrope, ki z 29 odstotki predstavlja krkino največjo prodajno regijo. Za investicije je skupina Krka letos namenila dobrih 92 milijonov evrov, od tega samo družba Krka 41,3 milijona evrov.

V podjetju beležijo tudi rast zaposlenih, saj je konec septembra letos v Krki bilo zaposlenih 9267 delavcev, kar je za 319 (štiri odstotke) več kot na začetku leta. V Sloveniji se je število zaposlenih pri tem v omenjenem obdobju povečalo za 126, v tujini pa za 193.

Uroš Kotnik
Foto: europe-health-care.eu, psdgraphics.com

Leave a Reply