Krvavec razglašen za najboljše slovensko smučišče

World Ski Awards je v avstrijski smučarski metropoli Kitzbuhel v Avstriji že četrtič zapored podelila tradicionalne nagrade World Ski Awards, znani tudi kot smučarski oskarji.

Slovenski Krvavec je uspel slaviti kar v dveh kategorijah; nagrado za najboljši slovenski butični smučarski hotel je prejel Hotel Krvavec, medtem ko je smučišče Krvavec pa je zmagalo v kategoriji Najboljših slovenskih smučišč.

“Bilo nam je v čast, da smo bili del tega velikega dogodka, v družbi z največjimi svetovnimi smučarskimi centri. Obe nagradi nam pomenita veliko, predvsem nas veseli, da je trdo delo našega kolektiva prepoznano, še posebej ker razmere za upravljanje smučarskega centra v Sloveniji niso najbolj prijazne,” je ob prejetju prestižnega priznanja dejal namestnik direktorja RTC Krvavec Uroš Zupan.

Kot ambasador najboljšega slovenskega smučišča in zmagovalec slaloma v Kitzbuhlu leta 1999, pa je svoje pristavil tudi nekdanji slovenski smučarski as Jure Košir: Kot ambasadorju smučišča Krvavec mi veliko pomeni, da je bil izbran kot veliki zmagovalec med slovenskimi smučišči. To seveda daje še dodatno odgovornost in tudi nov zagon, da skupaj pripravimo lepo, smučarskih užitkov polno sezono 16/17.”

Krvavec zaradi neugodnih vremenskih razmer sicer še ne obratuje, konec tedna pa naj bi na račun mnogo nižjih temperatur vendarle pričeli z izdelavo kompaktnega umetnega snega. Smučišče naj bi se tako predvidoma odprlo v prvih dneh decembra.

2

Uroš Kotnik
Foto: RTC Krvavec

Leave a Reply