Lenarčič po 17 urah v zraku uspešno pristal na Šrilanki

Svetovni letalec leta 2013 Matevž Lenarčič je premagal tudi najdaljšo razdaljo projekta Green Light World Flight in kljub slabemu vremenu z bliskanjem in nevihtami uspešno pristal tudi na letališču Colombo v Šrilanki.

“Lenarčič je kljub slabemu vremenu varno pristal, saj se je letališču približal s severne strani in se tako izognil območju najhujših neviht,” so sporočili iz njegove ekipe.

Sodeč po lastnih besedah, je tokrat letel mirno in ves čas na višini 3500 kilometrov, ob lepem vremenu, ki ga je spremljalo vse do Šrilanke, kjer so ga kot rečeno dočakale nevihte in bliski strel. Letališču se je pretkano približal s severne strani, tako se je izognil območju najhujših neviht in uspel varno pristati kljub slabemu vremenu.

Po novi uspešno opravljeni etapi ga zdaj do končnega cilja v Portorožu, od koder se je na pot okoli sveta odpravil 25. marca, ločijo samo še tri etape, dolge nekaj več kot 7600 kilometrov, in približno 35 ur letenja. Pri tem pa Lenarčič ne misli izgubljati prav nič časa, saj se namreč že jutri odpravlja proti Združenim arabskim emiratom.

Če ne bo večjih težav ali nepredvidenih zastojev, pa se bo slovenski pilot vrnil domov proti koncu prihodnjega tedna, predvidoma v petek, 22. aprila, so še zapisali pri njegovi ekipi.

sri

Uroš Kotnik
Foto: facebook.com/GreenLight WorldFlight, novice.najdi.si

Leave a Reply