Leonardo DiCaprio končno do oskarja

Internetna skupnost, ki je igralca podpirala na poti do najprestižnejše filmske nagrade, si je po pretekli noči oddahnila. DiCaprio je namreč domov odnesel zlati kipec za najboljšega moškega igralca, v govoru pa svaril pred podnebnimi spremembami.

Ilustracija: Diana Quach/Vocativ
Ilustracija: Diana Quach/Vocativ

Leonardo DiCaprio je znan po mnogih odličnih moških vlogah, kot so Jack Dawson v Titaniku, Romeo v filmu Romeo + Julija, Calvin Candie v filmu Django brez okovov, Jordan Belfort v Volku z Wall Streeta (ker je zaigral s Slovenko Katarino Čas) Jay Gatsby v Velikem Gatsbyju in po svoji zadnji vlogi Hugha Glassa v filmu Povratnik. Za svoje delo je bil v letih 1994, 2005 in 2007 nominiran za oskarja, a ga nikoli ni dobil.

O Leu, kot ga je ljubkovalno poimenovala internetna skupnost, je nastalo precej »mémov«, kjer se trudi, da bi prišel do kipca, a mu to nikoli ne uspe. Na spletni strani 9gag iskanje pod ključnima besedama »leo« in »oscar« obrodi več sto rezultatov.

Danes pa je internet preplavljen s čestitkami. DiCaprio je na oder končno stopil kot prejemnik oskarja za najboljšega moškega igralca v filmu Povratnik. Nagrada je, meni svetovni splet, zaslužena, saj je igralec v filmu upodobil Hugha Glassa, ki ga, hudo poškodovanega po napadu medveda, pustijo umreti v ledeno mrzli divjini.

Za 41-letnega DiCapria je 12-letno čakanje tako končano. Velik vtis pa je naredil s svojim govorom ob prejetju kipca. Potem, ko je končal z zahvalami, je namreč spregovoril o podnebnih spremembah in o grožnjah, ki jih te predstavljajo za človeka.

Martina Drobne

Leave a Reply