Lepotni pripravki iz mleka

Kleopatra je že vedela, da mleko blagodejno vpliva na kožo in jo ščiti pred staranjem. Kopala se je namreč v kopelih iz medu, soli, eteričnih olj in mleka, ki vsebuje beljakovine, encime in vitamine za spodbujanje rasti celic in krepitev elastičnosti kože. Nekaj lepotnih pripravkov iz mleka pa smo za vas pripravili tudi mi.

Maska za telo

Za pomladitev kože celega telesa, si naredite masko za telo. Pretlačite eno banano in ji dodajte mleko, vendar pa ohranite zmes malce bolj gosto. Če bo preveč tekoča, vam bo polzela po telesu. 20 minut pustite masko delovati, nato pa se stuširajte.

Maska za obraz

Mleko v kombinaciji s kumaricami odlično očisti kožo. Olupite eno kumarico, jo pretlačite in ji dodajte žličko mleka. Na obrazu pustite masko 20 minut, nato pa jo sperite z mlačno vodo.

milkhoney
Kopel iz mleka in medu je poznala že Kleopatra

Mleko za gladke lase

Mleko je primerno za tiste, ki imajo neukrotljive lase in jih po pranju težko razčešejo. Enkrat na teden jih zato sperite z mlekom, saj bodo njegove kisline zgladile zunanjo plast las. Ti bodo bolj sijoči in gladki, vi pa si boste lažje naredili želeno pričesko.

Mleko prepreči podočnjake

Kos vate vsak dan pomočite v mleko in ga položite na veke za 15 minut. Podočnjaki oziroma temni kolobarji bodo manj vidni, vi pa boste videti bolj sveži in spočiti.

Kopel iz medu in mleka

V dva litra mleka dodajte med. Mešanico z žlico mešajte dokler se med ne stopi. Nato vse skupaj zlijte v kopel, če pa želite, da vas kopel še bolj sprosti in nadišavi, vanjo dodajte nekaj kapljic vašega najljubšega eteričnega olja. Vaša koža bo mehka, nahranjena in sijoča.

Lučka Bajs
Foto: lolazabeth.com, oilyskinblog.com

 

Leave a Reply