Letošnji SILA bazar prinesel preko 40 tisočakov

Zadnjo soboto v novembru je bilo Gospodarsko razstavišče že 22. zapored polno dobrot iz najrazličnejših držav, saj se je tam odvijal že tradicionalni bazar društva SILA.

Na bazarju je bilo mogoče kupiti najrazličnejše izdelke iz 33 držav. Foto: STA
Na bazarju je bilo mogoče kupiti najrazličnejše izdelke iz 33 držav. Foto: STA

Društvo SILA ali Slovensko mednarodno združenje žensk je bilo ustanovljeno leta 1993, od takrat pa je na svojih vsakoletnih bazarjih zbralo preko milijona evrov. Njihov namen je zbirati denar in z njim pomagati slovenskim dobrodelnim organizacijam ali posameznikom. Na letošnjem bazarju, na katerem se je predstavilo 33 držav, so po poročanju Siol.net, zbrali preko 40.000 evrov.

Letos je bilo za prejemnike zbranih sredstev izbranih 10 organizacij in posameznikov: društvo »Namesto pike vejica«, društvo Krog, društvo Salesianum, Društvo za cerebralno paralizo Ljubljana, zavod Dostop, društvo Materina dušica, Varstveno delovni center Golovec, društvo Sonček, ljubljansko zavetišče brezdomce in Vesna Cugelj s sinom Lukom, ki zaradi možganske krvavitve potrebuje rehabilitacijo in zdravljenje.

Po poročanju 24ur.com so bile na bazarju najbolj popularne rože iz Južnoafriške republike ter finska in ruska vodka, obiskovalcev pa ni manjkalo niti na slovenski stojnici, na kateri so prodajali potico.

Martina Drobne

Leave a Reply