Letovanje socialno ogroženih otrok

Pod okriljem slovenske Karitas, se je v tem tednu začelo letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Počitnic Biserov se bo do konca avgusta udeležilo 169 otrok in mladostnikov.

Otroci in mladostniki, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin bodo svoje počitnice preživeli nastanjeni v Portorožu. Skupno bodo počitnice trajale vse do 23. avgusta, ko bo vseh 169 otrok dopustovalo. Letošnja tema počitnic je Slovenija brez meja, v okviru katere bodo otroci spoznavali različne slovenske kraje, njihove značilnosti in se srečevali z znanimi gosti.

karitas
Na Počitnice Biserov bodo peljali 169 otrok. (Foto: espiritsun.com)

Obiskali jih bodo Murat in Jose, ansambel Ceglar, ansambel Goveja župca, čarovnik Roman, žonglerji, navijačice, popotniki, kolesarski klub, jamarji in še nekateri drugi. “Z letovanjem želi Karitas otrokom iz socialno šibkejših družin omogočiti, da preživijo prijeten teden na morju, daleč stran od njihovih stisk in težav. Otroci in animatorji bodo skupaj plavali, si ogledali Portorož, imeli velike igre na plaži, izlet z ladjico v Izolo in različne delavnice, ob večerih pa bodo plesali, se skupaj smejali in odkrivali nova področja z znanimi gosti,” je za Dolenjski list povedal Peter Tomažič iz slovenske Karitas.

Pri Slovenski karitas organizirajo program letovanj že osemnajsto leto, to poteka v starem in novem župnišču v Portorožu. Skupno v poletnem času letuje preko 650 socialno ogroženih oseb.

Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij in Urada vlade republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, pri izvedbi projekta sodeluje 103 mladih prostovoljcev in animatorjev.

Matjaž Kljajić

 

Leave a Reply