Limona za čisto kožo in lepe nohte

Limona je zelo koristen sadež, ki lahko pomaga izboljšati videz kože ter nohtov, hkrati pa pomaga nevtralizirati neprijeten telesni vonj.

Limona je polna vitamina C, a nič čudno ni, da je priljubljen sadež tudi zaradi drugih pozitivnih lastnosti. Predvsem lahko pomaga izboljšati videz kože, in sicer tako, da zjutraj popijemo nekaj njenega soka. V kozarec vode tako iztisnite nekaj soka in mešanico popijte, pri tem pa si je nikar ne sladkajte. V nekaj tednih bo koža vidno lepša.

Limona je znana tudi po tem, da nevtralizira neprijeten vonj. Če ste v časovni stiski in nimate časa za to, da bi se po napornem dnevu osvežili, pazduhe namažite z rezinami limone in vonj bo izginil. Z njo lahko negujete tudi nohte, saj jih zopet naredi lepe. Če so zaradi pretiranega lakiranja porumeneli, jih za dve minuti pomočite v sok limone.

Sicer pa sok limone lahko uporabite tudi za čiščenje obraza, tako da njen sok s krpo razmažete po obrazu. Sok bo odstranil umazanijo ter kožo obvaroval pred nastankom nepravilnosti. Če boste soku dodali nekaj kave ali soli, pa boste dobili naraven piling.

1Lučka Bajs
Foto: beautyhealthtips.in

Leave a Reply