Limone, jagode in jabolčni kis za bele zobe

Lep nasmeh in beli zobje so želja vsakega posameznika. Mnogi zato posegajo po dragem beljenju zob, vendar ne vedo, da se že v njihovi shrambi skriva kar nekaj živil, ki lahko prinesejo zadovoljstvo in samozavest. Poskusite narediti naravna belila iz jabolčnega kisa, jagod in limon – ne bo vam žal!

Jabolčni kis

Jabolčni kis je odličen, saj deluje antibakterijsko, hkrati pa odstrani umazanijo, ki se nabira na zobeh. Usta si zato sperite z mešanico iz žličke jabolčnega kisa in kozarca vode, nato pa si zobe še umijte z zobno pasto.

woman-eating-lemon
Po nanosu naravnega belila si zobe ne pozabite umiti še z zobno pasto

Limona in soda bikarbona

Iztisnite sok iz polovice limone in mu primešajte četrtino skodelice sode bikarbone. Za tri minute zmes vtrite na zobe, a časa nikar ne prekoračite, saj lahko poškodujete dlesni. Zobe si nato še operite z zobno pasto.

Limona in pomaranča

Na zelo preprost način si lahko zobe pobelite tudi z lupino limone ali pomaranče. Z notranjo stranjo lupine podrgnite po zobeh, postopek pa večkrat ponovite, da bodo vaši lasje hitreje pobeljeni. Seveda si zobe nato umijte z zobno pasto.

Jagode

Na zobe lahko za nekaj minut položite tudi zmečkane jagode in tako dobite okusno belilo za zobe. Da odstranite kisline in sladkorje si zobe še umijte.

Lučka Bajs
Foto: makeupandbeauty.com, kryzzila.blogspot.com

 

Leave a Reply