Lina Kuduzović tretja na otroški Evroviziji!

V bolgarski prestolnici Sofiji se je 17 mladih pevcev potegovalo za zmago na otroški Evroviziji. Zmagala je 13-letna Destiny Chukunyere z Malte, Slovenijo pa je odlično zastopala Lina Kuduzović.

Naša predstavnica, 12-letna Lina Kuduzović, je s suverenim in prepričljivim nastopom s pesmijo Prva ljubezen (First Love) osvojila 112 točk in zasedla odlično tretje mesto ter tako zaostala zgolj za predstavnikom Armenije (176 točk) in zmagovalko z Malte (185 točk). Avtorji slovenske glasbe so Lina Kuduzović, Maraaya in Krešimir Tomec, avtorji besedila pa Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya.

Za nastopajočimi je bil najprej nastop na generalki, ki so ga ocenjevale žirije, pri čemer je njihovo mnenje pripomoglo k 50-odstotni odločitvi o zmagovalcu, 50 odstotkov pa so prispevali vsi tisti, ki so si neposredno ogledali veliki finale.

Slovensko strokovno žirijo so tako sestavljali Alenka Godec, Boštjan Grabnar, Nuška Drašček, Miha Gorše in Lea Sirk, otroška žirantka pa je bila Ula Ložar. Slednja zato, ker poleg strokovne žirije v vsaki državi glasuje tudi en otrok; njihovi glasovi se seštejejo in predstavljajo skupno glasovanje otroške žirije.

Otroška evrovizija sicer pod okriljem Evropske zveze radiotelevizij poteka vse od leta 2003, pravila pa so povsem podobna “odraslemu” Eurosongu, z razliko v tem, da lahko nastopajo samo otroci, stari od 10 do 15 let. Slovenija je lani z Ulo Ložnar sodelovala prvič in zasedla 12. mesto.

Uroš Kotnik
Foto: epa

Leave a Reply