Ljubljana: 12. Poletni tabor inovativnih tehnologij

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FRI) osnovnošolcem in srednješolcem že zdaj že tradicionalno omogoča spoznavanje elektrotehnike in z njo povezanih tehnologij.

Praktične delavnice bodo letos odprte od 17. do 22. avgusta v prostorih ljubljanske elektrotehniške fakultete,program pa bodo dopolnili družabni dogodki in tudi obiski slovenskih visokotehnoloških podjetij.

Tehnološki “praznik” bo skupno obsegal 13 delavnic; tako bodo denimo na delavnici Električna vozila sestavili električno kolo, na delavnici Elektrika v človeškem telesu zgradili ojačevalnik električne aktivnosti srca, na delavnici Glasba v gibanju pa med drugim preprost glasbeni inštrument z mikrokrmilniškim sistemom.

Organizatorji sporočajo, da kotizacija za udeležbo znaša 95 evrov za delavnice, pripadajoče materialne stroške in pet kosil oziroma 150 evrov skupaj z dodatnim večernim programom in večerjo, ali 220 evrov, kar zajema še štiri nočitve z zajtrkom v enem od ljubljanskih dijaških domov.

Za vse srednješolce pa obstaja še ena prednost – ker je Poletni tabor inovativnih tehnologij 2014 uvrščen v Katalog programov obveznih izbirnih vsebin za srednješolce v šolskem letu 2014/2015, ga lahko udeleženci po dogovoru uveljavijo tudi kot obvezno izbirno vsebino in se tako z enim predmetom opravijo že med počitnicami.

Uroš Kotnik

Video: Youtube/Slovenske novice

Leave a Reply