Ljubljana bo gostila svetovno znani orkester Rdeča armada

V prestolnico, natančneje v dvorano Stožice, konec septembra prihaja ruski orkester The Red Army Choir, Orchestra and Balet.

25. septembra se v Stožicah obeta veličastni dogodek z več kot 150 pevci, glasbeniki in plesalci obarvan še v domače barve, bodo na njem nastopili vsem znani Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Oto Pestner in Lado Leskovar.

“Zbor Rdeče armade črpa repertoar iz ruskih narodnih pesmi, ruskih patriotskih pesmi in klasične glasbe (Bizet, Wagner, Mozart, Michel Legrand, Francis Lai, …), pa tudi pop in rock uspešnic! Britanski časopis Daily Telegraph je zbor Rdeče armade označil za nepogrešljiv del ruske kulture in dragulj svetovne umetniške scene,” navdušeno sporoča organizator.

Da gre zares za izjemno prepoznano in cenjeno zasedbo, priča dejstvo, da je zbor med drugim nastopil tudi pred papežem Janezom Pavlom II. v Rimu, na slovesnostih ob zaprisegi mnogih ruskih predsednikov, na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger v Moskvi leta 1980 in na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sochiju leta 2014.

V zadnjem tridesetletju je ansambel koncertiral na več kot 7.000 različnih dogodkih pred več kot 20 milijoni gledalcev v 50 različnih državah.

Vstopnice so na voljo na spletni strani eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.

redarmy

Uroš Kotnik
Foto: udine20.it, wikipedia.org

Leave a Reply